De voordelen van online relatietherapie

  • 0

De voordelen van online relatietherapie

Category : Lichaam en geest

Verliefd zijn is prachtig en eenvoudig. Maar wanneer er hier een relatie uit ontstaat, is er naast liefde ook hard werk nodig om het op te laten bloeien. Een zaadje heeft immers water en verzorging nodig om te groeien. Helaas heerst er nog altijd een stigma dat koppels dit alleen moet oplossen. Het is niet erg om gebruik te maken van relatietherapie, hier zijn zelfs veel voordelen aan gebonden.

De afgelopen jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online therapie. Dit geldt niet alleen voor het individu, ook koppels ontdekken steeds vaker hoe gunstig dit kan zijn. Daarnaast zien ook veel professionals dit in: het aanbod van gecertificeerde therapeuten online wordt alsmaar groter. Van oudsher wordt dit op het kantoor van de relatietherapeut gedaan, dus waarom online relatietherapie volgen? Hieronder leggen we aan je uit wat de voordelen zijn.

Offline vs. online relatietherapie

Online relatietherapie is op veel vlakken hetzelfde als de klassieke versie. In beide gevallen wordt je door een professional geholpen om samen aan de relatie te werken, al gebeurt dit online via andere platformen. Dit kan onder andere door berichten, e-mail en videogesprekken.

Een therapieruimte kan vaak iets officieels en beknellend hebben, alsof je op bezoek gaat bij een dokter. De online sessies zijn even gestructureerd als de offline sessies en bieden je een manier om de relatie te verbeteren vanuit het gemak van jullie woning. Wanneer je een geschikte therapeut hebt gevonden, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit. Met online relatietherapie is het eenvoudiger een therapeut te vinden die het meest geschikt voor jullie is.

Het gemak van online relatietherapie

Online relatietherapie maakt het mogelijk gemakkelijker met een druk schema te werken. Het is niet nodig om naar de therapeut te reizen, dit kan namelijk vanuit huis. Dit geeft je de optie om de sessies in te plannen wanneer dit jullie uitkomt. Zeker wanneer beide personen werken of kinderen hebben, is het handig om relatietherapie hieromheen te plannen. Wanneer de sessies beter uitkomen qua tijd, is het ook mogelijk hier aandacht aan te besteden en het op langere termijn vol te houden.

Ook voor een lange afstandsrelatie is online relatietherapie de ideale oplossing om op een gezonde manier aan de relatie te werken. Dit biedt uitkomst voor koppels die toch een therapeut willen zonder de limieten van een fysieke afstand.

Het comfort van online relatietherapie

Het is lastig om over persoonlijke problemen te praten in een vreemd kantoor met iemand die je niet kent. Online relatietherapie geeft je de veiligheid van je eigen woning en maakt het makkelijker om vrijer te praten. Dit geeft jullie het comfort de therapeut te leren kennen en met openheid te praten.

Direct actie

Omdat online relatietherapie mogelijk is vanuit huis, kun je direct implementeren wat je hebt geleerd. Veel van de problemen komen in het dagelijkse leven voor. Doordat je de relatietherapie in deze omgeving volgt, kun je gelijk de geleerde technieken toepassen zodra de sessie voorbij is. Zo kun je al snel gebruik maken van de voordelen van online relatietherapie.


Leave a Reply