Bespaar honderden euros door over te stappen van zorgverzekerin

  • 0

Bespaar honderden euros door over te stappen van zorgverzekerin

Category : Lichaam en geest

Het is bijna weer half november. Nu lijkt dat in deze bijzondere corona tijden niet zo’n bijzonder moment, maar dat is het stiekem toch wel. Vanaf medio november kan je namelijk weer overstappen van zorgverzekering. Jesse Klaver opperde laatst in de tweede kamer al dat de zorgverzekering voor iedere Nederlander naar 10 euro per maand moet. Maar zolang dat nog geen realiteit en waarschijnlijk slechts verkiezingsretoriek is, zijn er andere manier om honderden euros te besparen op je zorgverzekering. Namelijk door over te stappen. Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder!

Waarom zou je overstappen?

Er zijn natuurlijk best een paar redenen te bedenken om over te stappen van zorgverzekering. Maar de twee belangrijkste redenen zijn toch wel de volgende: je kan een hoop geld besparen óf je kan naar een zorgverzekering die beter aansluit op je zorgwensen. In dit artikel focussen we ons voornamelijk op het financiële voordeel dat er te behalen is door middel van overstappen. Wat je ook doet, zorg dat je op diverse vergelijkingssites verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt om de beste keus te kunnen maken.

Op welke manier kan je dan besparen?

Zoals al eerder genoemd kan je het beste kiezen voor een zorgverzekering die alleen zorg verzekert die aansluit op jouw persoonlijke situatie. Als je niet hoeft te betalen voor zorg die je niet nodig hebt, heb je de eerste euro’s al verdiend.

Maar er zijn meer manier om geld te besparen bij het overstappen. Als je verschillende zorgverzekeraars hebt vergeleken, loont het vaak om te controleren of je korting krijgt als je de gehele premie in een keer voor een heel jaar vooruit kan betalen. Dit gaat om procenten, maar op het gehele bedrag is dat toch mooi meegenomen.

Een zorgverzekeraar keert niet in alle gevallen zomaar uit. Daar zitten vaak bepaalde voorwaarden aan vast. Controleer daarom bij het vergelijken van zorgverzekering wat de voorwaarden voor het uitkeren van bepaalde vergoedingen zijn. Ook dit kan aardig in de papieren lopen. In jouw voordeel natuurlijk, mits je het goed uitzoekt van tevoren.

Concluderend

Gebruik de maand november om je zorgverzekering te vergelijken. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan je dan de goedkoopste zorgverzekering vinden. Controleer niet alleen op de maandelijkse premie voor jou het gunstigst uitpakt, maar bekijk ook of er bepaalde kortingen gelden en wat de voorwaarden voor het uitkeren van een vergoeding zijn. Zo kan een avondje zorgverzekeringen vergelijken je op jaarbasis zomaar honderden euro’s schelen. Veel plezier met vergelijken, maar bovenal een gezond aankomend jaar gewenst. Want hoeveel euro’s je ook kan besparen, een goede gezondheid is onbetaalbaar.


Leave a Reply