Wat te doen als je slecht ter been wordt?

  • 0

Wat te doen als je slecht ter been wordt?

Category : Lichaam en geest

Wanneer je in de greep bent van een bepaalde ziekte, wat doe je dan als je moeilijk kunt lopen? Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Een van de dingen is welk dieet je moet volgen. Daarnaast moet je de steun krijgen van een familielid of vriend. Een traplift kan ook een oplossing zijn. De prijs van een traplift is vaak minder hoog dan je denkt.

Specifieke ziektes

Een bepaalde ziekte zoals de ziekte van Parkinson kan ervoor zorgen dat je jouw loopvermogen verliest. Deze ziekte is een van de meest voorkomende oorzaken van invaliditeit en pijn bij mensen. De ziekte wordt gekenmerkt door trillingen, beven, onduidelijke spraak, moeite met het beheersen van iemands bewegingen, verlies van evenwicht, spierstijfheid, onvrijwillige spiercontracties, dysartrie en verlies van reukvermogen. Het is met andere woorden een vorm van dementie. Hoewel dit een agressieve en progressieve vorm van dementie is, heeft deze ziekte invloed op uw loopvermogen.

Behandeling Opties

Een ding waar je rekening mee moet houden, zijn de behandelingsopties voor de ziekte. Natuurlijk kun je een arts raadplegen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om oefeningen of fysiotherapie te ondergaan.

Therapie

Therapeutische oefentherapie  kan je helpen de moeilijkheidsgraad van het lopen te overwinnen. Het maakt gebruik van gecontroleerde beweging, rek en controle van de spieren. De oefeningen die door fysiotherapeuten worden uitgevoerd, omvatten meestal lichaamsbeheersing, krachttraining, balans- en flexibiliteitstraining. Bovendien gebruiken ze veilige oefeningen die de pijn en het ongemak niet vergroten.

Oefeningen doen

In sommige gevallen zijn eenvoudige oefeningen voldoende om een ​​persoon aan de gang te krijgen. In het geval van de ziekte van Parkinson zijn echter medische behandelingen vereist. Hier zijn enkele van de behandelingen die voor je beschikbaar zijn. Het is afhankelijk van de situatie wat het beste voor je is.


Leave a Reply